ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αρτέμιδος-Σπατών είναι ένας δραστήριος σύλλογος που ιδρύθηκε το 1972 και είναι από τους παλαιότερους ομίλους στο χώρο της ιστιοπλοΐας στην περιοχή του Ευβοϊκού και έχει εγγεγραμμένα τετρακόσια (400) μέλη. Η έδρα του είναι στο Ναυταθλητικό κέντρο Αρτέμιδος και αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας καθώς επίσης ειναι αναγνωρισμένος απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Κωδ:ΝΙ99) Η διοίκηση του Ομίλου αποτελείται από εννέα μέλη τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Το έργο του ομίλου στο χώρο της ιστιοπλοΐας συμβάλει, μέσω της νεολαίας, στην ανάπτυξη της χώρας καθώς κυριότερος σκοπός του είναι η μετάδοση της αγάπης για τη θάλασσα και η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού.
Με σύνθημα το «ιστιοπλοΐα για όλους», παρέχει όλα όσα χρειάζονται (υλικά, προπονητές, αναλώσιμα κλπ), γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με την ιστιοπλοΐα παιδιά που διαφορετικά δεν θα είχαν την ευκαιρία.
Ο όμιλος με ενεργή συμμετοχή σε περιφερειακούς, Πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες είναι περήφανος που έχει αναδείξει αθλητές και αθλήτριες με σημαντικές διακρίσεις που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες.
Στις εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου, συνεχίζεται η παράδοση της σωστής εξειδικευμένης εκπαίδευσης, μετατρέποντας τις δυνατότητες του κάθε νέου σε ικανότητες.